ΑΡΝΙ ΠΟΡΣΕ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ

ΑΡΝΙ ΠΟΡΣΕ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ


     Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με προκλητικό τρόπο παραδέχθηκε ότι στα σούπερ μάρκετ η ποιότητα του κρέατος είναι χαμηλή, και όποιος θέλει καλή ποιότητα κρέατος να πάει στο χασάπικο.
     Η πρωτοφανής δήλωση έγινε σε εκπομπή του «One» που συμμετείχε και ο Χρήστος Σπίρτζης του Σύριζα στην οποία συζητούσαν για τις φαρμακερές τιμές του πασχαλιάτικου τραπεζιού. Εκεί ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι «στο χασάπικο παίρνεις αρνί Porsche».  Δηλαδή τα αρνιά και τα κατσίκια που έβαλε στο «καλάθι του Πάσχα» είναι για τους «μη έχοντες» δηλαδή για την πλειοψηφία της κοινωνίας.
     Σε συζήτηση που είχα σήμερα με έναν επαγγελματία κρεοπώλη εδώ στην πόλη της Καβάλας μου είπε πως οι έμποροι από την πλευρά τους δεσμεύονται πως θα κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να βοηθήσουν τους καταναλωτές να προμηθευτούν τον πρωταγωνιστή του πασχαλινού τραπεζιού σε προσιτές τιμές.  Αυτό που μου τόνισε όμως ήταν ότι τα αμνοερίφια που πωλούνται τις γιορτινές αυτές ημέρες είναι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από Έλληνες παραγωγούς και λίγα εισαγωγής από γειτονικές χώρες.
     Εδώ θα επισημάνω την ανικανότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης να ελέγξει τις τιμές και να τις κρατήσει σε ένα λογικό επίπεδο και την απουσία βοήθειας προς τους παραγωγούς κτηνοτρόφους που επιβαρύνθηκαν κι άλλο φέτος όσο αφορά το κόστος στις τιμές των καυσίμων αλλά και των ζωοτροφών.  Βλέπουμε οι μπάλες το άχυρο να έχουν φτάσει τα 10 ευρώ και την τιμή της βενζίνης να κρατιέται για πολύ καιρό κοντά στα 2 ευρώ.
    Όπως λέει ο σοφός λαός ό,τι πληρώνεις παίρνεις, όμως όπως πάνε οι τιμές των αμνοεριφίων, σε λίγο θα μπορείς αντί να ταΐσεις μια ολόκληρη οικογένεια, να αγοράσεις, όχι βέβαια Porsche, αλλά ένα λογικής τιμής μεταχειρισμένο αυτοκίνητο...!!!
     Όσο και να μπορέσω να αγγίξω με χιούμορ το θέμα αυτό, η πραγματικότητα τελικά είναι άλλη, που ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών δεν το γνωρίζει.
     Ο πραγματικός λόγος λοιπόν, που είναι ενθαρρυντικό σαν γεγονός, που έχει ακόμα χρήματα ο πολίτης, έστω και αυτά τα λίγα που δεν του φτάνουν να πληρώσει ούτε τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς του είναι ο παρακάτω πίνακας.


     Αν το Σεπτέμβριο του 2012 δεν ερχόταν ο πρόεδρος του Πολιτικού Φορέα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Αρτέμης Σώρρας και δεν τοποθετούσε με όλα τα επίσημα έγγραφα το τεράστιο ποσό των 600 δισεκατομμυρίων δολλαρίων Η.Π.Α. σε Ομόλογα Διακρατικά I.B.O.E. (International Bill of Exchange) θα πηγαίναμε σε χρεωκοπία σίγουρη και θα γινόταν "στάση πληρωμών" σε συντάξεις και μισθούς δημοσίων υπαλλήλων. Θα βλέπαμε άδεια τα ράφια στα σούπερ μάρκετ και την Ελληνική κοινωνία να περνά μία από τις χειρότερες κρίσης της.
     Αυτό το τεράστιο ποσό λοιπόν υπέρ όλων ημών των Ελλήνων είναι ο πραγματικός λόγος που δεν πτωχεύσαμε ως Έθνος και είμαστε ακόμα ζωντανοί ακόμα και με κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που μας 
φτωχοποίησε ακόμα περισσότερο μειώνοντας μισθούς και συντάξεις έμμεσα βέβαια δηλαδή με τις αυξήσεις των τιμών στα καταναλωτικά αγαθά και του πληθωρισμού.
     Πώς άλλωστε δεν μπορούμε να πτωχεύσουμε τώρα που το δημόσιο χρέος της πατρίδας μας ξεπέρασε στις 31-12-2022 τα 400 δις ευρώ ενώ όταν μπήκαμε στα μνημόνια ήτανε μόνο 313 δις δηλαδή 87 δις λιγότερα;;;  Το λογιστικό υπόλοιπο που σου εξασφάλισε ο Αρτέμης Σώρρας Έλληνα πολίτη σου έδωσε το φιλί της ζωής...



Άρθρο του Χωλίδη Κωνσταντίνου


Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΧΩΛΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

20.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ε.ΣΥ. ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ...!!!

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ --- ΚΑΙ ΟΙ 198 ΟΙ ΧΩΡΕΣ.

ΤΟ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΓΝΩΡΙΖΕ...

Η ΘΑΝΟΥΣΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΣΙΣ - ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΕΣ...!!!

ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΔΙΚΟ

ΠΤΩΜΑΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ - ΣΤΥΓΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;;;

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΑ ΖΗΝΑ ΚΟΥΤΣΕΛΙΝΗ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ 600 ΔΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ;;;

ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΣΧΟ ΜΗΠΩΣ ΠΑΣΧΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ;; ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ;; ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ;; 600 ΔΙΣ

20.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ε.ΣΥ. ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ...!!!